En een mooie bonus voor nieuwe dansers en hun wervers

Het is een goed bewaard geheim in Giethoorn: Er wordt al ca. 30 jaar Werelddans beoefend door een enthousiast club Gieterse dames. Ooit gestart als Volksdansen, maar die term dekt al lang de lading niet meer. In de loop der jaren zijn de dansen steeds internationaler en moderner geworden. Lerares Nicolette Berk varieert graag: Bulgaars, Roemeens, Israëlisch, Engels, Iers etc. En zelfs een mooie line-dance op ‘Calm after the storm’ van Ilse de Lange en The Common Linnets.

De groep wil graag uitbreiden met nieuwe dansers en danseressen en kan dus wel wat bekendheid gebruiken. Daarom een optreden organiseren? Leuk, maar die tijd hebben ze gehad, geven ze zelf aan. Een open les dan? En een wervingsactie? Daar hebben de dames wel oren naar! Vitaal Giethoorn helpt hen graag een handje.

Vrijdagmiddag 11 maart a.s. is daarom iedereen welkom tijdens de feestelijke open les in Kulturhus De Eendracht van 13.15 tot 14.45 uur. De les wordt een beetje aangepast, zodat iedereen gemakkelijk mee kan doen. Natuurlijk zullen de dames ook een aantal moeilijkere dansen demonstreren.

Voor wie? De 11 leden van de Werelddans groep zijn allen 50+, enthousiast en fit. Ze draaien hun hand niet om voor een pittige choreografie. Het niveau is behoorlijk uitdagend en de dansen zijn erg gevarieerd. Het dansen is lekker fysiek en tegelijk een beetje hersengymnastiek. En als er iets niet lukt wordt er ook hartelijk om gelachen.

Uniek is dat de dansers alle kosten samen delen: hoe meer dansers, hoe lager het lesgeld. Uitbreiding is dus niet alleen wenselijk voor de extra gezelligheid. Om aansluiting nog iets meer te stimuleren is daarom wat extra’s bedacht: nieuwe dansers mogen 2 maanden gratis meedoen. En elke danseres die een nieuw lid aanbrengt ontvangt 2 bloemenbonnen. Een voor zichzelf en een voor het nieuwe lid. En is het nieuwe lid een man? Dan geldt een bonus!

Natuurlijk is een keertje meedoen geheel vrijblijvend en gratis. Dus kom langs en doe mee op vrijdagmiddag 11 maart a.s.  Vanaf 13.15 in Kulturhus De Eendracht in Giethoorn.

Meer weten? Informeer eens bij Jannie Mol, Gé Horden of Nicolette Berk (0527-241218).