Zaterdagavond 2 november was Giethoorn voor de 3e keer het decor van de Gieterse Halloween Spooktocht. Met 207 deelnemers aan de start, een wachtlijst, 85 griezelig goede figuranten (waarvan vele debutanten), een enthousiast vrijwilligersteam een zeer sterk staaltje Met Vereende Kracht !

De organisatie is in handen van de werkgroep Met Vereende Kracht die in 2017 tekende voor een 3-luik van dit dorpsevent die financieel ondersteund wordt door Vitaal Giethoorn. Waar een cursus schmicken van deze stichting al niet niet toe kan leiden…met recht voor Giethoorn, door Giethoorn !

In het voor de gelegenheid sfeervol verlichte deel van de gekozen Gieterse route van dit jaar in Zuid waren meer dan 30 schrikmomenten gecreeerd met prachtige griezels, goed toneelspel, vernuftige techniek, zwevende spoken, uitzichzelf rijdende bedden en de wegwijsmonniken, Koek&Zopie-heksen en skeletgirls op hoverboards maakten het figurantieteam compleet. Wat een enthousiasme in dit hele team zo ook bij de debuteerde Punterwerf Schreur-crew die met buren, familie en vrienden een spannende route door de scheepswerf hadden geregiseerd maar ook de voltalige nieuwe gondelbouwersgroep ‘Van alles wat’ maakte de Gieters bosjes zeer onveilig!

De deelnemers waren ook dit jaar weer superenthousiast na terugkomst van de bijna 1.5u durende tocht en waren blij dat ze weer veilig aan de GriezelBar mochten plaatsnemen van het Kulturhus; onze gastvrije locatie van deze editie. De bewoners aan de route waren ook zeer gastvrij en hebben hun medewerking verleend om een verrassend gave en spannende route te mogen realiseren dat zelfs een aantal Gieterse deelnemers op prachtige plekken zijn geweest waar ze de weg niet kenden …

Voor eind van de deze maand maakt de organisatie bekend hoe de toekomst van dit griezelig leuke dorpsevent er uit gaat zien; een 2-tal aanmeldingen voor onze werkgroep maar ook het enthousiasme van de deelnemers, de figuranten, het vrijwilligersteam en alle hulp in het dorp sterkt ons in dit besluit !


Voor alle actuele informatie en foto’s van de Gieterse Halloween Spooktocht verwijzen we door naar https://www.facebook.com/halloweengiethoorn en het hierbijhorende evenement én www.vitaalgiethoorn.nl/halloween. Tevens kan er contact opnomen worden met de organisatie via 06-12082643.

Met spannende Gieterse Griezel groet,

Werkgroep MVK ~ Met Vereende Kracht
Bob Broer, Karin Maat, Marian Fix, Nicole Tuin, Sandra Boer [06-12082643]