Zonovergoten festival vol sport, cultuur en gezondheid groot succes

Meer dan 500 inwoners van Giethoorn en omgeving bezochten afgelopen zondag Festival Vitaal, het kick-off event van Stichting Vitaal Giethoorn. Het zonovergoten festival bood een podium aan sportief en cultureel Giethoorn om zich te presenteren aan het publiek. Bijna 50 verenigingen, clubs en praktijken op het gebied van sport, cultuur en gezondheid grepen deze kans met beide handen aan en organiseerden demonstraties, workshops, lezingen, gezondheidstesten en optredens. Er was van alles te doen voor jong en oud. Van skeeleren, tafeltennis en bootcamp, tot schilderen, kinderyoga, voetreflexmassage en voedingsadviezen. En buiten werd bij het podium volop genoten van de diverse koren en dansoptredens.

Diverse enthousiastelingen schreven zich zelfs direct in bij de aanwezige sportverenigingen, de hardloop- en wandelclub in wording en de bridgeclub. Ook was er veel interesse in het opzetten van workshops koken, schilderen, stootwillen knopen etc. en zijn er waarschijnlijk nu al voldoende liefhebbers om het Vrouwencafé van weleer nieuw leven in te blazen.
De lokale ondernemers hielpen ook volop mee. Zij stelden bijvoorbeeld meer dan 50 prijzen ter beschikking om te verloten onder de invullers van de behoeftepeiling sport en cultuur van afgelopen mei. De hoofdprijs werd tijdens het festival uitgereikt aan winnares Corien van de Belt: een fiets aangeboden door Huisartsenpraktijk R.D. Westerbeek en H. Tan-Koning, Fysiotherapiepraktijk Giethoorn en Vos Fietsen & Schaatsen.

Projectleider Lianne Groen – die samen met wethouder Jaques Wagteveld het festival opende door het hijsen van de Vitaal Giethoorn vlag – kijkt zeer tevreden terug: “Deze enorme opkomst en het enthousiasme bij de deelnemers en bezoekers overtreft al onze verwachtingen! We gaan nu vol aan de slag om hieraan opvolging te geven en de energie die bij iedereen is ontstaan vast te houden. Samen met de huidige aanbieders zullen we diverse nieuwe activiteiten opstarten.”

Er zijn veel foto’s gemaakt van deze prachtige dag. Kijk hier.