Vitaal Giethoorn ondersteunt de organisatie van Giethoorn Proms, omdat we dit nieuwe initiatief enorm toejuichen. We helpen onder andere bij het vinden van vrijwilligers. Voor de ochtend en avond zoeken we nog enkele sterke mannen of vrouwen om te helpen bij het verplaatsen van licht en geluid. Wil je helpen? Neem dan even contact met ons op.


persbericht Giethoorn Proms

Laatste puntjes op de “I” Giethoorn Proms

GIETHOORN- Nu de 27e juni dichterbij komt is de organisatie van de Giethoorn Proms druk bezig de laatste puntjes op de “i” te zetten. De vertegenwoordigers van Flagellanten, Dreuge Worst, Fanfare de Wieden, Groot Gieters Popkoor en Vriendenkring beoordelen het podium op het Bovenwiede op een zonnige avond maar nog eens op toegankelijkheid. Een liedje zingen is over het algemeen niet zo moeilijk, maar georganiseerd een liedje zingen op een plaats die alleen per boot toegankelijk is, vraagt logistiek enig creatief denkwerk. Maar  dankzij de inzet en bereidheid van rondvaartboten en schippers kunnen de koren en muziekgroepen tijdens de Giethoorn Proms op een veilige manier op het podium komen en ook weer naar de wal worden vervoerd.

Er wordt gehoopt op een mooie zomeravond, maar voor de zekerheid is er contact gezocht met Meteoconsult, zodat op tijd aktie kan worden ondernomen, mocht het weer roet in het eten gooien. Om het materiaal voor licht en geluid, verzorgd door Max Gooitzen Veenstra, naar het podium te vervoeren is er een vrijwilligersvraag neergelegd bij Vitaal Giethoorn, die ook de kosten voor de prachtige posters op zich nam. Ook de gemeente Steenwijkerland was bereid financieel een steentje bij te dragen. Harm Mol, wiens  beide dochters bij diverse korpsen spelen, zal op zijn geheel eigen wijze de avond presenteren.

“Door samen te werken, kun je voor het dorp toch een mooi muziekfeest verzorgen”, concluderen allen eensgezind.  De bijeenkomst bij Smits Paviljoen wordt afgesloten, enkelen springen snel op de fiets om vooral de koorrepetitie niet te missen.